Външният министър на Северна Македония Буяр Османи потвърди днес, че руски дипломат

...
Външният министър на Северна Македония Буяр Османи потвърди днес, че руски дипломат
Коментари Харесай

Северна Македония изгони руски дипломат

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи удостовери през днешния ден, че съветски посланик е разгласен за личност нон грата и е експулсиран от страната, съобщи БГНЕС.

``Тъй като информацията от този вид нормално е поверителна, не мога да встъпвам в детайлности, само че всякога, когато Министерство на външните работи получи доказана и документирана информация за държанието на упълномощени задгранични дипломати, което опонира на правилата на Виенската спогодба, тя взема ограничения с цел да пазиме националната си сигурност, само че и сигурността на съдружниците в алианса, към който принадлежим. Така че информацията е вярна``, сподели Османи.

Някои от македонските медии оповестиха, че става дума за заместител боен аташе в посолството, който е направил несъответстващи на дипломатическия му статут дейности, като не е спазил дипломатическите правила в Македония.

През май тази година дипломатическото ведомство разгласи посланик в посолството на Руската федерация за нежелано лице в Република Северна Македония. Тогава Русия реагира, като предприе огледални ограничения, т.е. като изгони чиновник на македонското посолство в Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР